Crear una agenda cansa

Per segon any consecutiu, m’he llançat al món de les agendes. Suposo que us haureu fixat que aquests dies qualsevol docent amb un mínim de presència a xarxes fa la seva agenda per a profes i la comparteix de manera desinteressada o a canvi d’uns dinerets. En nom de tots, perdoneu l’allau.

Algunes de les agendes més conegudes són les de la Maestra de Pueblo (que aprofita el seu èxit a Twitter), 2profesenapuros (l’agenda és solidària però elles semblen pujades al dòlar) o la srta Wabisabi (té un bon producte a un preu molt assequible). Moltes de les agendes són impreses, com tota la vida. Altres es donen/venen en format digital i és l’usuari o usuària qui ha d’imprimir el document o emprar-lo a la tauleta o Ipad. Vaig estar pensant-m’ho si oferir l’opció d’enviar l’agenda impresa. Vaig preguntar a un conegut que és impressor quant em costaria i el preu rondava els 12 euros per producte. A això calia sumar-hi les despeses d’enviament que com a mínim serien d’uns 3-4 euros. En definitiva, que l’agenda acabaria tenint un preu poc atractiu i molts maldecaps. Finalment, ho vaig descartar.

Imprimir una agenda valia uns 12 euros, enviar-la uns 3 o 4. Vaig descartar vendre-la impresa.

Com a bona mestra, per les meves mans han passat tot tipus d’aquests productes (específics per a docents o no). He tingut agenda de Mr Wonderful (compte amb tant de sucre!), les d’Additio (seriotes però funcionals) i fins i tot les que l’editorial Santillana regalava al meu cole. La que més m’ha agradat, i de lluny, ha estat la de Moderna de Pueblo. L’únic problema és que no és massa apropiada per a canalla de Primària i es va haver de quedar a casa. Perquè us en feu una idea, aquí teniu la portada d’aquest curs!

L’agenda de Moderna de Pueblo per al 2020/21

Total, que l’any passat devia tenir molt de temps lliure i, animada per tanta agenda del claustre d’Instagram, em vaig llançar a fer la meva. Amb molta il·lusió i cap experiència va acabar sortint una agenda senzilleta però apanyada. Em va costar tant que vaig decidir vendre-la, tot i que a un preu irrisori d’1,95 euros. En aquell moment era l’únic producte de pagament del Boli i tampoc creia que valgués molt més.

Com que en aquella època no tenia botiga pròpia la vaig penjar a la pàgina americana Teachers Pay Teachers. No us poso ni l’enllaç perquè són uns aprofitats que et claven una comissió del 55 per cent més una petita quota fixa per cada venta. Total, que vaig despatxar 12 agendes i gairebé no vaig guanyar res. Però per a mi van ser 12 alegries immenses! També vaig fer un sorteig on va participar prou gent a les xarxes. Per ser un inici, la cosa va anar relativament bé.

L’any passat vaig vendre 12 agendes, per a mi, 12 alegries immenses!

Aquest any, doncs, hi he tornat amb més ganes i un ventilador al costat de l’ordinador. Fer el nou disseny ha estat genial. Evidentment, si una cosa tenia clara és que havia de començar de zero. Així que, un any més, vinga a remenar pel Canva a veure què trobava, vinga a provar plantilles, tipografies, colors, figures,… La creació és molt agraïda. No ho és tant quan entra en joc la repetició i la còpia. Això passa amb les pàgines de la setmana vista, quan has de copiar el mateix disseny i modificar-lo per adaptar-lo a cada mes/setmana. És també un moment perillós perquè a l’automatitzar acostumes a fer errors, que no sempre són fàcils de detectar. Arreglar les pífies de 30 pàgines és farragós, però s’ha de fer.

La creació és molt agraïda. No ho és tant la repetició i còpia d’un disseny que s’ha d’adaptar

Aprofitant que l’agenda havia de tenir una pàgina per al calendari, vaig fer un dos per un i vaig dissenyar el calendari escolar que regalo des de fa 3 anys. El calendari tampoc es va lliurar de les errates. No sé com m’ho feia, però semblava que es reproduïssin. Finalment, a la tenda hi trobareu dues versions (lliures d’errades, espero). Una està dedicada a les mesures contra el COVID-19.

Un altre aspecte important d’una agenda és la portada. La meva addició als colors roses em va portar a triar aquesta combinació:

Portada de l’agenda d’aquest curs.

Com que a tothom no li agraden aquests colors, he creat altres portades amb diferents tonalitats. La cirereta ha estat el subtítol: L’any que vam ensenyar perillosament. Sembla una broma, però el fotut és que no ho és. Abans de començar el curs, o quan portem pocs dies, m’agradaria estendre’m amb aquest tema. Spoiler: no hi ha dret!

Després de proves i més proves, va arribar el moment de donar l’agenda per acabada. Ho vaig tenir clar: crear una agenda cansa. Així que no prometo res per al curs vinent. La seva continuïtat dependrà de l’èxit del producte actual. Aquí teniu el link per si voleu més informació i detalls.

Crear una agenda cansa. Així que l’any vinent hi haurà una tercera edició si aquesta té èxit

Un cop acabada la feina més artística, arriba el moment de posar-li preu (3,95 euros) i fer-ne la difusió. El preu és superior al de l’any passat, però la qualitat també. Una altra volta, he vist que la força d’una web o blog són els seus subscriptors. Els Instagrams i Facebooks són focs artificials de likes. Els subscriptors són el puntal, perquè són els que compren. Ells i elles són els primers que van saber que el Boli anava carregat de novetats a través de la newsletter. La resposta, a una setmana del llançament de les novetats, ha estat molt bona. Aquestes són les xifres:

Dia a dia (2,45€)Calendari (0 €)Agenda (3,95€)
Descàrregues103713
Xifres de descàrregues a 24 d’agost de 2020.

A banda de l’agenda, també va sortir el calendari escolar citat anteriorment i el Dia a dia, el programador setmanal digital. Si m’accepteu un consell, el Dia a dia va genial si el col·loqueu dins del Google Drive. El tindreu disponible a tot arreu: ordinador, tablet, mòbil,…

En fi, que us animo a fer una volta per la tenda. Hi ha molts productes gratuïts, alguns fins fa quatre dies eren de pagament i ara són gratis! Aprofiteu!

Namasté!

7 thoughts on “Crear una agenda cansa

  1. Bones, jo vaig comprar 4 agendes. I amb una en feia prou, perquè no vaig entendre que eren per descarregar. No fa res ara ja les tinc i les he enviat per correu electronic aquí les volia regalar.
    Però ara em trobo que si vull imprimir em surt molt cara ‼️‼️
    Gràcies, de totes maneres, tens material molt bo i pràctic. M’estalvies feina🥰

  2. Gràcies per la menció! La veritat que és una moguda el tema de la impressió i si sumes diferents idiomes + personalització ho encareix un munt! El dòlar es puja a nosaltres jejeje

    1. Molta moguda! Gràcies per agafar-vos el comentari amb humor! I l’enhorabona per la vostra agenda (és xulíssima) i pel nou projecte PPT! Sou unes cracks!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.