Els 10 recursos imprescindibles per al blog

Llista d’eines digitals per a tirar endavant el Boli

Molts cops m’escriuen persones a hola@bolivermell.com i em pregunten quines eines faig servir per a editar els vídeos, d’on trec les imatges,… Aquí hi ha un poti-poti de recursos/webs/serveis/programes molt útils, que utilitzo habitualment.

 1. WordPress. És el gestor de contigut gratuït més popular per a crear blogs, pàgines web i botigues on-line. No cal saber programar per a fer-lo servir perquè utilitza un editor de textos i multimèdia molt potent, que es pot complementar amb widgets, extensions que et permeten fer encara més coses. Alguns widgets són de pagament, però n’hi ha moltíssims de gratuïts que van la mar de bé. Això sí, per a utilitzar WordPress lliurement necessites disposar d’un hosting, un espai a Internet que s’ha de comprar.
 2. Webempresa. És la web on tinc comprat tant el hosting com el domini (bolivermell.com). És una empresa espanyola, per tant, si tens cap problema és molt fàcil comunicar-te amb ells. No em paguen cap comissió, i tot i així, recomano Webempresa perquè els preus són correctes i el servei prou bo.
 3. Canva. És la web de disseny amb la qual faig molts dels descarregables, per exemple, l’agenda o el programador setmanal per a imprimir i fer a mà. Canva té una versió gratuïta amb la qual vaig tirant. No m’he passat a Premium perquè els preus són una mica cars i perquè tampoc ho he cregut necessari. Disposen de moltíssims dissenys ja confeccionats, que són molt fàcils de personalitzar.
 4. Flaticon. És un rebost increïble d’icones de tot tipus. La versió gratuïta és molt extensa, però t’obliguen a citar l’autor o autora de la imatge. Aquesta sí que sóc Premium, aprofitant una molt bona oferta del Black Friday. M’hi he subscrit més per agraïment que per altra cosa. Totes les icones del Boli les he tret d’aquí.
 5. PDFescape. És una editor gratuït de PDF. Amb ell he fet la llista dinàmica (on pots copiar els noms dels nens i nenes en digital). És fàcil de fer servir i et permet fer petits retocs als PDF.
 6. Photoshop. Vaig aprendre a fer servir aquest programa d’Adobe fa molts anys i continua sent imprescindible moltes vegades per a fer petits retocs a les fotografies o icones. Amb ell (i l’ajuda de Flaticon, és clar!) he creat els logos del Boli.
 7. WooCommerce. És el tema gratuït de WordPress per a la botiga online del Boli. És genial perquè amb quatre clicks tens muntada una tenda a la xarxa. La traducció al català té alguns elements per traduir (surten en anglès). Però suposo que amb el temps i alguna propera actualització s’arreglarà.
 8. iMovie. És l’editor de vídeo que ve instal·lat per defecte amb tots els ordinadors Mac. És un editor molt potent per a un ús domèstic. Té moltíssims recursos i és senzill de fer servir.
 9. Wondershare Filmora9. És un editor de vídeo senzill, però resolutiu. Disposa d’efectes que iMovie no té, com l’opció de moure objectes per la pantalla. L’he utilitzat per a crear les entrades dels vídeos de Youtube. El programa disposa d’una versió gratuïta que és exactament igual que la de pagament, però al renderitzar el vídeo t’apareix una marca d’aigua horrible. Per això, tinc la versió de pagament. També permet comprar packs amb recursos gràfics com transicions, titulació o efectes. De tant en tant, també fan packs gratuïts prou apanyats.
 10. Mailchimp. És un gestor de correu que et permet enviar mails als subscriptors, de tant en tant o de manera automatitzada quan s’apunten a la llista de correu. Fins als 2000 subscrits és una eina gratuïta, jo ara estic arribant a aquesta xifra, així que ja veuré que faig. Al principi pot semblar difícil de fer servir, però amb l’ajuda de tutorials d’Internet de seguida t’hi fas.

Fins aquí els meus 10 recursos, n’afegiries algun més?

2 thoughts on “Els 10 recursos imprescindibles per al blog

 1. No afegiria cap, ja em donaria per satisfeta si puc saber utilitzar aquests 10 recursos, són un bon inici per a treballar i programar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.